maandag 13 januari 2014

De plek

Het plan moet uitgevoerd gaan worden op de volgende locatie. Een verwaarloosde amandel,- en olijvengaard vlakbij de bewoonde wereld, de steden Reus (15 min)  en de prachtige oude Romeinse stad Tarragona (22 min) binnen handbereik.
Het strand is ook een kwartiertje, en de plek zelf is rustig gelegen net aan de grens van het Parc Natural Serra de Montsant.
Tenslotte zit je op vijf kwartier van Barcelona, zonder nadere toelichting, en anderhalf uur van de Delta van de Ebro, één van de mooiste vogelgebieden van Europa.
Vanaf de gaard heb je vrij uitzicht. Aan de horizon zie je nog net het silhouet van Port Aventura, het symbool van de Costa Daurada en het massatoerisme, maar vooral de zee. Van alles wat de Middellandse Zee voor veel mensen minder aantrekkelijk maakt, de drukte en de grote hoeveelheden appartementgebouwen heb je precies geen last. Alles wat de Middellandse Zee juist aantrekkelijk maakt voor iedereen zoals het klimaat, het eten, de cultuur en de prachtige natuur krijg je er zo bij. Het is kort samengevat een prachtplek in het achterland van het massatoerisme. Rust & natuur in overvloed met al het moois wat ooit heeft geleid tot de massaficatie voldoende dichtbij voor hen die dat leuk vinden.
Het Middellandse Zee klimaat maakt het tot een prima bestemming voor het voor,- en najaar. De bereikbaarheid vanuit Nederland en België is met regelmatige vluchten door Ryanair vanuit Bremen, Weeze, Eindhoven en Charleroi op Reus/Barcelona (15 min) zeer goed.

 photo P1060621SantBertomeu.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten