zaterdag 4 oktober 2014

Asjemenou

Het stroproject heeft afgelopen week zijn doorstart gekend. Dat klinkt vriendelijker dan op te schrijven dat na de eerder gemelde aanvaringen met de landeigenares en de ontdekking van een soort vastgelopen ark van Noach met (knaag)dieren uit de Middellandse Zee-regio het doel om een strohuis te maken is bijgesteld.
Tot nader order ben ik nu bezig met het maken van een Onderlandhuis. Zoals deze:


, maar dan anders. Ik had de foto als eens eerder geplaatst, meen ik. Ter illustratie van de huidige gang van zaken is het een aardig plaatje. 
Afgelopen week zijn we met vier buurmannen en een betaalde kracht bezig geweest het stro dat van vorig jaar restte grotendeels te demonteren en hebben ratten-vijandige betonstenen aangevoerd en tot muren getransformeerd. 
Eén van de buurmannen is cameraman van beroep en hij zal binnenkort, hier ook te vinden vermoedelijk, een kort filmpje op het WWW plakken met impressies van de afgelopen week.
Ondanks dat de buurmannen aanvankelijk dachten een strohuis te komen helpen bouwen in plaats van te helpen demonteren, was de sfeer lang niet slecht. Hier een plaatje van het team:
Doeke, Guillem, ik, Wim en Lon
De strobalen achter de werkers worden misschien nog verwerkt tot buitenmuur. Op de voorgrond zie je de betonstenen die in de bouwput, letterlijk, want we hebben een meter extra laten uitgraven, de contouren vormen van het Onderlandhuis. 
Nu ik dit jaar geen hernia lijk te hebben overgehouden van een weekje werk, ga ik meteen maar door ook. 
1 opmerking: