woensdag 10 september 2014

Cool!

Zo, zomer voorbij, we gaan binnenkort weer verder met het strohuis. Deze week ga ik praten met Rosa. Het bleek dat de communicatie via Juanca, haar man, toch wat veel storing op de lijn heeft gebracht. En formeel is Rosa de eigenaar van het perceel, dus zij wil ook iets te vertellen hebben. Dat is wel begrijpelijk.
Bij het gesprek kan ik ervaringen meenemen die we inmiddels op hebben gedaan met Joep's bouwsel hier in de achtertuin. Joep's huisje is namelijk min of meer klaar. Er hebben zelfs al mensen in gebivakkeerd afgelopen zomer. Al bestond de buitenkant destijds nog uit zichtbaar stro, inmiddels is dat bekleed met ruwhouten planken met een naad. Voor de ventilatie is dat.
Wat nog leuker is om te melden: Joep's huis is in zekere zin geslaagd te noemen. Geslaagd dan toch in ieder geval als we naar het door hem gehanteerde (en ook voor mij belangrijke) uitgangspunt kijken. Het huisje van Joep is namelijk koel. Cool dus!
Feitelijk is het zelfs bijna zorgwekkend koel. Het koelt ´s nachts af tot een graad of 16. En als je overdag niet de deuren wijd openzet, blijft het een graad of 17, maximaal 18 als het buiten erg warm is. Dat is wel mooi, als het dan tenminste ´s winters niet verder zou afkoelen dan tot een graad of 12, 13 of 14.

Wel een spannend avontuur eigenlijk! Hieronder de foto's:

De zijkant afgewerkt met ruwe planken en naden voor de geventileerde spouw

De bovenkant met het vegetatiedak, plaggen uit de omgeving

Panorama van de terraskant, let op het uitzicht in de weerspiegeling!
De uitstekende balken zijn voor een pergola, indien het te zonnig/warm blijkt.


Terug naar de website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten