woensdag 18 september 2013

Het Concept

Zojuist krijg ik een bericht, via de mail, waaruit ik afleid dat er nog iets verduidelijkt moet worden met betrekking tot het concept. Er werd zelfs om een tekening verzocht. Die zal ik later nog scannen, maar eerst maar eens met woorden proberen.

Mijn halve cilinder -sommige mensen zeggen Iglo, maar dat is het nu juist niet, die is rond- komt voorlopig niet naar Nederland. Mijn halve cilinder is een echte bergbewoner. Of in ieder geval een liefhebber van geaccidenteerd terrein, en dat vind je in Nederland niet zo erg veel.

Het idee is nl. de halve cilinder in een heuvel, al dan niet geterasseerd,  te bouwen. De voorkant, krijgt een terras dat op dezelfde hoogte ligt als de vloer van de woning, enigszins verdiept tov het bestaande terrein ter hoogte van de voorgevel. Dat terras vindt zijn aansluiting op het bestaande talud ergens voor het huis, afhankelijk van de helling van het terrein.
De achterkant van de halve cilinder kan, al naar gelang hellingshoek, lengte van het huisje en wens tot lichttoetreding óf gedeeltelijk boven de grond komen met normale ramen in de achtergevel óf helemaal onder de grond, met lichttoetreding van boven .
In alle gevallen ligt de afdekkende grond  in de vorm van een klok over de halve cilinder heen.

Uiteraard kun je, als dat ding toch naar Nederland zou moeten bijvoorbeeld, die aarden klok ook over een halve cilinder heen draperen en voor,- zowel als achtergevel  volledig vrijlaten.....
En ook de afdekking met grond is niet beslist noodzakelijk, er zijn ook andere dakbedekkingen mogelijk:


montage

Maar daarover in een volgende aflevering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten