woensdag 25 september 2013

Vrijwilligers gevraagd!

Zoals elders vermeld, ga ik mijn eerste half-ondergrondse strohuis met een paar vrijwilligers (m/v, maar dat is geloof ik ouderwets) proberen te realiseren.
Het gaat een weekje duren het project. Redelijk goed georganiseerd. Strakke planning die je hieronder ziet:

-vrij. 15 november: Aankomst van de vrijwilligers. We gaan meteen beginnen met het afladen van de vrachtauto met stro. Die moeten de laatste 2 km met andere vervoermiddelen naar de bouwplaats worden gebracht. Na de lunch gaat iedereen zijn eigen nachtonderkomen bouwen door een strohut te maken. Vierkant, rechthoekig of rond, wat je wilt.
Ondertussen wordt mbv een graafmachine de fundering uitgegraven.

-za. 16 november: Een flink deel van de dag zullen we bezig zijn om mbv een "dumper"
de bouwmaterialen naar de bouwplaats te brengen (dat stukje halfverharde weg van 2 km). Ondertussen leggen anderen de laatste hand aan het grondwerk en beginnen met de aanleg van de riolering. Weer anderen maken de bekisting voor de fundering.

-zo 17 november: Als er tijd over was op zaterdag, anders storten we vandaag de fundering. Rest van de dag invullen naar eigen wens.

-ma 18 november: De buitenmuur van 1m hoog wordt opgetrokken in de vorm van een U.

-di 19 november: We plaatsen de eerste strobalen tegen de gisteren gebouwde muren die we vastzetten aan bouwstaalneten. Daarna vullen we de ruimte tussen de buitenmuren aan met aarde.

-wo 20: We brengen de bouwstaalnetten voor de boog aan en maken de boog van strobalen. Daarna plaatsen we de buitenboog van bouwstaalnetten en beginnen met het onderling verbinden van de bogen en het vullen van de ruimtes tussen de balen.

-do 21: We maken de basisconstructie af en brengen een eerste laag cement aan.

-vr 22: De eerste vrijwilligers gaan naar huis, wat rest is het aanbrengen van nog twee lagen cement. Doorpakken of wachten op een volgende club?

lllll

Geen opmerkingen:

Een reactie posten